indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen klik dan hier
LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor een bedrijfspresentatie
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Nieuwsbrieven archief Mijn Lichtnet.Net


Gratis het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche op uw iGoogle bureaublad!
LICHTNET.Net nu ook gratis op uw iGoogle bureaublad. Zo heeft u permanent het laatste nieuws uit de verlichtingsmarkt onder ogen! Heeft u al een iGoogle account? Klik dan hier en Lichtnet.net staat gelijk op uw iGoogle bureaublad. Nog geen iGoogle account? Klik dan hier voor meer informatie of installatie iGoogle is een erg handig bureaublad met vele handige hulpmiddelen tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

NIEUWS :

NXP verbetert aansturing spaarlampen
De Nederlandse halfgeleiderproducent NXP heeft een chip voor de aansturing van spaarlampen ontwikkeld die de lampen na inschakelen snel op vol vermogen laat branden. Bovendien maakt de chip het mogelijk de lichtbronnen te dimme
meer ..

LED-verlichting verandert glastuinbouw.
De glastuinbouw staat aan de vooravond van een belangrijke technologische vernieuwing. Steeds meer tuinders experimenteren met led-verlichting ter vervanging van de zogenoemde SON-T-lampen, die momenteel in het merendeel van de kassen worden gebruikt. Elektronicaconcern Philips, marktleider in tuinbouwverlichting, experimenteert mee. De led-lamp wordt gezien als een energiezuiniger en geavanceerder alternatief voor de gloeilamp
meer ..

Etap introduceert UW LED wandarmaturen
Het UW-wandinbouwgamma van ETAP zet de nieuwste led-technologie in voor een kostenefficiënte oriëntatieverlichting. Dankzij de breedstralende lichtverdeling hebt u minder armaturen nodig en de extra lange levensduur van de leds reduceert de onderhoudskosten..
meer ..

Uitfasering gloeilampen in EU kost 2.700 medewerkers van GE Lighting in Hongarije hun baan.
De Amerikaanse industriële reus General Electric heeft vannacht bekend gemaakt dat zij 2700 banen in Hongarije zal schrappen in de komende 2 jaar door onder andere het besluit van de EU tot geleidelijke afschaffing van de traditionele energie-slurpende gloeilampen in Europa.
meer ..

Inzameling spaar- en tl-lampen door installateurs onder de loep.
Stichting LightRec, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van energiezuinige verlichting, laat een onderzoek uitvoeren naar het beleid van installatiebedrijven met betrekking tot het gescheiden inzamelen van spaarlampen, TL-buizen en armaturen.
meer ..

Amerikaans ministerie van Energie publiceert roadmap over toekomstige (O)LED ontwikkeling .
Het Amerikaanse ministerie van Energie DOE heeft een rapport gepubliceerd wat een perfect beeld geeft wat ons op gebied van R&D en productie van (O)LED te wachten staat.
meer...

Osram maakt ledkoplamp mogelijk.
Met zijn extreem zuinige studiemodel L1 trok Volkswagen veel aandacht op de autoshow van Frankfurt. Dit spaarwonder beschikt ook over ledkoplampen, waarin nieuwe Osram-leds worden toegepast. De L1 komt misschien in productie vanaf 2013, zegt VW..
meer..

Duizendste Stela LED-armatuur van Indal geïnstalleerd in Nederland.
De verkoop van LED-armaturen overstijgt de verwachtingen van fabrikant Indal. Binnen een jaar tijd zijn er al 10.000 Stela’s in Europa geproduceerd, waarvan 1000 voor Nederland.ind vorig jaar introduceerde Indal de Stela op de markt. De revolutionaire LED-armatuur heeft zich in korte tijd bewezen als volwaardig alternatief voor een groot deel van de bestaande lichtbronnen
meer...

Aanbeveling voor aanbieders van verlichting
De aanbieders van verlichting kunnen de consumenten professioneel en duidelijk inlichten over de nieuw beschikbare (LED) verlichting. De overheid laat het op dit moment min of meer afweten en gooit eigenlijk regelmatig extra kolen op het vuur met verschillende publicaties en acties. De consument lijkt hiervan de dupe te worden.
meer...

Cree kwartaalcijfers: "Record omzet in LED's"
Cree geeft aan dat de omzet, van vooral die in LED-producten, is gestegen tot meer dan 156 miljoen dollar over het meest recente kwartaal. Dit betekent een stijging met 14% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.De omzetgroei werd mede veroorzaakt door de hogere verkopen van de XLamp voor LED-verlichting toepassingen en LED-chips dankzij de toegenomen vraag naar notebook-achtergrondverlichting.
meer...

VACATURES

Accountmanager Verlichting (regio Randstad)
Onze relatie is expertise en kwaliteit in verlichting. Het bedrijf dat sinds 1946 bestaat, heeft een sterke traditie in degelijke, betrouwbare producten en is bovendien innovatief. Andere kernwaarden zijn duurzaamheid en zorg voor het milieu. De kracht van onze relatie is de toege- voegde waarde: de betrokkenheid bij projecten en het meedenken met de klant. Onze relatie is daarmee naast producent ook leverancier van kennis, met een eigen research- en develop- mentafdeling en een projectbureau. Door het samengaan van kennis met de flexibiliteit van de eigen productie-faciliteit is onze relatie in staat grote projecten turn-key aan te leveren
meer....

Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
Groei mee met Lichtnet.Net
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET