LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor PLUS link
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Lichttermen en uitleg Mijn Lichtnet.Net
Poll moet de gloeilamp verboden worden ? ( stand 85% tegen 15 % voor)
NIEUWS :

Zullen de prijzen van LED stabiliseren of stijgen in de 2e helft 2009
Volgens een research in de LED industrie, uitgevoerd door LEDinside en gebaseerd op de vraag naar LED voor TV en Backlight, zal er een tekort aan LED’s ontstaan vanaf het 2e kwartaal 2009. Dit zal resulteren in op z'n minst meer stabielere prijzen van witte LED’s ten opzichte van de prijsontwikkelingen in 2008.
meer..

Winst Zumtobel fors terug.
De verlichtingsarmaturen producent Zumtobel uit Dornbirn meldt een forse daling van de winst over het boekjaar 2008/2009. Woordvoerders van Zumtobel melden dat de winst met maar liefst 86 procent daalde tot 13,3 miljoen euro over het boekjaar 2008/2009. Zumtobel meldt ook daling van de omzet met 8,4 procent tot 1,2 miljard euro in het boekjaar 2008/2009 (1 mei tot en met 30 april), in vergelijking met het boekjaar 2007/2008.
meer ..

Europese industrie voor zonne-energie groeit fors.
Lichtbronnen hebben nu eenmaal energie nodig om "licht te geven". Lichtbronnen waren tot nu toe altijd behoorlijke "Watt verslinders" en vandaar afhankelijk van het energienet zoals dat nu aangeboden wordt door de energiebedrijven. Door de komst van de laagvermogen compact fluolampen en vooral (O)LED lichtbronnen, die minder vermogen nodig hebben, is er een verandering mogelijk om lichtbronnen van energie te voorzien anders dan via het bestaande energienet.
meer ..

Door overname van Teletrol breidt Philips zijn assortiment van ilicht- en energiebeheeroplossingen wederom uit.
Philips heeft de overname bekend gemaakt van Teletrol Systems Inc., een vooraanstaande leverancier van geïntegreerde oplossingen voor het gelijktijdige beheer van verlichting en energiegebruik op verscheidene locaties.
Het productassortiment van Teletrol zal het Philipsgamma van geavanceerde regelingsoplossingen voor institutionele klanten versterken, voor een naadloos, genetwerkt beheer van verlichtings- en omgevingsvoorzieningen als verwarming en airconditioning.
meer..

NSVV - Studiereis naar Lyon, Licht op de toekomst
De wereld van de Openbare Verlichting is volop in beweging. Energiebesparing, CO2-reductie, wit licht, groen licht, ledverlichting. We zien al deze kreten dagelijks aan ons oog voorbij trekken. Oude zekerheden en beperkingen maken plaats voor nieuwe kansen en inzichten. Ook vanuit de Taskforce Verlichting worden acties voorbereid om bij te dragen aan een duurzame verlichting.
meer..

Gemeente Amersfoort start aanpak lichthinder
nwoners van Amersfoort storen zich aan onnodige, overmatige of hinderlijke verlichting van de openbare ruimte. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente samen met de Natuur- en Milieu federatie Utrecht (NMU) heeft uitgevoerd. De gemeente heeft daarop besloten een aantal maatregelen te treffen om onnodige verlichting terug te dringen.
meer..

 
PRODUCT NIEUWS :

OSRAM presenteert nieuwe HMI-lampen voor verlichting van sets en podia
Lichtfabrikant OSRAM biedt nu twee hoogvermogen HMI-metaaldamplampen, die de norm zetten op het gebied van vermogen en levensduur in de professionele studioverlichting. Deze werden tijdens de internationaal leidende beurs voor entertainmenttechnologie, “Prolight + Sound”, in april in Frankfurt am Main geïntroduceerd.
meer ..

Philips introduceert een uitgebreide reeks hoogwaardige LED-lampen voor consumenten
Philips introduceert een uitgebreide reeks hoogwaardige LED-lampen voor consumenten die een mooie sfeer met directe energiebesparing in huis combineren. Deze LED-lampen en -spotlampen kunnen heel gemakkelijk in gewone lampfittingen worden gebruikt en verbruiken slechts een fractie van de energie die nodig is voor andere lamptypes, terwijl ze een sfeervol interieur creëren.
meer...

Delta Light - The Lighting Bible 8 Product Catalog
Na The Lighting Bible® 8 brengt Delta Light® nu ook de compactere The Lighting Bible® 8 Product Catalog uit, een handig referentiewerk specifiek voor installateurs en andere professionele gebruikers. Naast alle technische info krijg je bij elk product ook een volledig overzicht van de brutoprijzen. Kortom, een productcatalogus die verlichting brengt in het ruime assortiment creatieve, duurzame, innovatieve en vooral functionele armaturen van Delta Light®.
meer..

Eternaleds brengt eerste watergekoelde LED lamp met 360 graden lichtverdeling op de markt!
Eternaleds, Inc, kondigt het debuut aan van hun HydraLux-4 LED lampen, 's werelds eerste vloeistofgekoelde LED lamp met een uiterlijk en functionaliteit gelijk aan die van de gloeilamp. Amerikanen waren gefrustreerd over het gebrek aan milieuvriendelijke verlichting voor in decoratieve toepassingen zoals kroonluchters en andere decoratieve armaturen. “Going green” betekent meestal het vervangen van een gloeilamp voor een compacte fluorescerende lamp (CFL) en daarmee het opofferen van de bijna 360 graden lichtuitstraling zoals bij de gloeilamp.
meer....

VACATURES

Account manager Rayon Zuid
Sinds 1994 heeft MEGAMAN® zich gevestigd als een gerespecteerd Duits merk, wat het een van de top drie merken van deze industrie maakt. In Europa is MEGAMAN® een vooraanstaand merk in energiebesparende lampen dat zichzelf succesvol heeft gevestigd als een van de innovatieve leiders in spaarlampen.

Van CFL tot LED ! Het bestaan van MEGAMAN® is ook wereldwijd uitgebreid, zoals in Europa, Azië, het Midden Oosten, Zuid-Afrika, en Noord Amerika. Momenteel zijn de MEGAMAN® producten in meer dan 45 landen verkrijgbaar. MEGAMAN® is gestart met het idee om bestaande gloeilampen en toepassingen te verbeteren.

In verband met onze sterke groei zijn wij op zoek naar een gedreven ACCOUNT MANAGER voor rayon Zuid Nederland
meer....
 

 
De voordelen van LICHTNET.NET
  • Mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf actief op een bestaand of een door u nieuw te openen Forum te zijn.
  • (Licht)technische vragen via ons Forum beantwoord te krijgen.
  • Het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche direct aan u gepresenteerd.
  • Samen met gelijk geïnteresseerde in een Forum ervaringen uitwisselen of u kennis vergroten.
  • LICHTNET.NET is onafhankelijk en stelt zich alleen fasciliterend op door toepassing van de modernste webtechnieken. Daardoor scoren we hoog op de Google ranking en zullen bezoekers met plezier op het portaal actief kunnen zijn.

Het LICHTNET.NET team is uiterst actief en zit boordevol nieuwe ideeën.
U doet uw business, het
LICHTNET.NET team zorgt voor de zichtbaarheid daarvan! 

Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
Sonar Kan u ondersteunen bij het vinden van kanditaten die leiderschap kunnen uitdragen
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET