LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor een link
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Lichttermen en uitleg Mijn Lichtnet.Net
Poll moet de gloeilamp verboden worden ? ( stand 85% tegen 15 % voor)
NIEUWS :

Cree kondigt waterbestendige LED aan.
Cree kondigt aan de eerste commercieel beschikbare waterbestendig, surface-mount, hoge helderheid LED voor outdoor video schermen beschikbaar te hebben. Deze RGB (rood-groen-blauw) LED heeft een IPx5 classificatie, wat aangeeft dat de LED is beschermd tegen lage druk waterstralen uit alle richtingen.
meer..

Sciencemusem Gent focust op geschiedenis gloeilicht.
in de tentoonstelling ( 25 juni tot 29 november 2009) wordt de geschiedenis van het gloeilicht belicht. Deze tijdelijke tentoonstelling is tot stand gekomen met de financiële steun van de Universiteit Gent, Wetenschap maakt knap en van Vlaanderen in Actie. Het onderwerp van de tentoonstelling is actueel nu Europa beslist heeft de gloeilamp te verbieden.
meer ..

Onderzoekers uit Korea debuteren met eerste zuiver witte LED!
Onder leiding van de heer Soo-Young Park, een professor in organische materialen voor fotonica op de afdeling Materials Science and Engineering aan de Seoul National University in Korea, en in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Valencia in Spanje is de eerste zuiver witte LED ter wereld ontwikkeld..
meer ..

OLED display- en verlichtingsmarkt groeit naar € 12 miljard in 2014.
Volgens een nieuw rapport van NanoMarkets, een toonaangevende Amerikaanse onderneming op gebied van analyses van de industriemarkt, zal de wereldmarkt van OLED voor de display- en verlichtingsmarkt naar verwachting in 2012 groeien tot € 8 miljard en in 2014 tot zelfs tot € 12 miljard.
meer..

OSRAM creëert “lichthemel” in het Trafford Centre in Manchester.
Nieuwe innovatieve High Power LED armaturen van OSRAM zijn gebruikt om een unieke winkelervaring in het Trafford winkelcentrum in Manchester te realiseren. Het plafond wordt verlicht door High Power LED armaturen en veranderen van kleur(temperatuur) om veranderend licht van buiten na te bootsen. De armaturen voorzien van Osram’s efficiënte Golden Dragon LED’s zorgen voor een dynamische en goede verlichting.
meer..

Nieuwe belichting Grote Kerk Den Haag
Grote of Sint Jacobskerk in de Haagse binnenstad zal worden aangelicht volgens de lichtvisie van ipv Delft. Onlangs koos de gemeente Den Haag uit meerdere inzendingen voor het aanlichtingsplan van het Delftse ontwerpbureau. Met grondspots, accentspots en invulverlichting wordt de Gotische architectuur van de kerk benadrukt.
meer..

 
PRODUCT NIEUWS :

Archilede: revolutionair nieuw straatverlichtingsarmatuur van iGuzzini
Archilede is een revolutionair nieuw LED straatverlichtingarmatuur van iGuzzini. Het armatuur heeft een gepatenteerde optiek. De unieke lichtkarakteristiek van deze optiek zorgt ervoor dat de armaturen,bij plaatsing op elke keer dezelfde onderlinge afstand, een uniforme en gelijkmatige verlichting op de weg realiseren.
meer ..

Light Tape® nu ook beschikbaar voor in trapprofielen..
Light Tape UK en Pro Grip Systems hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een product toe te passen in standaard aluminium profielen genoemd Polylight. Polylight is beschikbaar in 12mm en 25mm met door Light Tape geleverde verlichte strips. De profielen voor trappen, zowel geschikt voor binnenshuis als buitenshuis.
meer...

Office Air LED van de Nimbus
Met de invoering van de led-variant heeft de Office Air een technologische ontwikkeling doorgemaakt die niet onopgemerkt is gebleven. Zo koos Unilever er onlangs voor om het nieuwe directiegebouw in Hamburg te voorzien van 1250 Office Air LED-lampen. Bedrijven besparen dankzij de led-technologie tot 70% op de elektriciteitskoste.
meer..

Niko neemt led-strips op in programma.
De Belgische fabrikant van schakelaars, Niko, neemt in zijn assortiment led-strips op. De led-lampjes zijn geschikt voor sfeer-, accent- en oriëntatieverlichting. LED strips zijn duurzaam en energiezuinig. De ledstrips van Niko doen daar naar eigen zeggen nog een schepje bovenop. Ze zijn gemakkelijk te installeren, eenvoudig te bedienen en vooral betaalbaar.
meer....

VACATURES

Accountmanager Elektrotechniek Laagvolt componenten.
Als wereldwijd gerenommeerde leverancier van laagspanningsproducten, biedt onze opdrachtgever een uitgebreid en kwalitatief gamma aan van installatiemateriaal, producten voor residentiële en industriële laagspanningsdistributie, voor automatisering en sturing, kasten en schakelborden tot automatiseringsoplossingen. Met hun breed productenaanbod draagt onze relatie sterk bij tot bescherming van mens, materieel en productiviteit. Voor het rayon Randstad zijn wij voor deze relatie op zoek naar een accountmanager voor de projectenmarkt.
meer....
 

 
De voordelen van LICHTNET.NET
  • Mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf actief op een bestaand of een door u nieuw te openen Forum te zijn.
  • (Licht)technische vragen via ons Forum beantwoord te krijgen.
  • Het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche direct aan u gepresenteerd.
  • Samen met gelijk geïnteresseerde in een Forum ervaringen uitwisselen of u kennis vergroten.
  • LICHTNET.NET is onafhankelijk en stelt zich alleen fasciliterend op door toepassing van de modernste webtechnieken. Daardoor scoren we hoog op de Google ranking en zullen bezoekers met plezier op het portaal actief kunnen zijn.

Het LICHTNET.NET team is uiterst actief en zit boordevol nieuwe ideeën.
U doet uw business, het
LICHTNET.NET team zorgt voor de zichtbaarheid daarvan! 

Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
Ormalight Lightworld
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET