LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor PLUS link
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Nieuwsbrieven archief Mijn Lichtnet.Net
Poll moet de gloeilamp verboden worden ? ( stand 85% tegen 15 % voor)

Gratis het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche op uw iGoogle bureaublad!
LICHTNET.Net nu ook gratis op uw iGoogle bureaublad. Zo heeft u permanent het laatste nieuws uit de verlichtingsmarkt onder ogen! Heeft u al een iGoogle account? Klik dan hier en Lichtnet.net staat gelijk op uw iGoogle bureaublad. Nog geen iGoogle account? Klik dan hier voor meer informatie of installatie iGoogle is een erg handig bureaublad met vele handige hulpmiddelen tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

NIEUWS :

Met dimbare Stela led-straatverlichting bespaart gemeente Leiden 65% op energie
Leiden past als eerste gemeente in Nederland dimbare led-straatverlichting toe. Door een Dynadimmer toe te passen op de energiezuinige LED-armatuur Stela van Indal verbruikt Leiden hierdoor 65% minder energie op openbare verlichting zonder dat de kwaliteit van de verlichting in het geding komt
meer ..

Opstart massaproductie van OLED voor algemene verlichtingsmarkt vanaf volgend jaar.
De belangrijkste verlichtingsproductenten, en een aantal andere in OLED gespecialiseerde bedrijven, werken allemaal aan een zo snel mogelijke overschakeling van de ontwikkel- en R&D fase naar een definitieve opstart van productie van witte OLED’s. GE Lighting hoopt de productie 2010 op te starten en OSRAM is van plan de productie 2011-2012 op te starten.
meer ..

Nieuwe serie cursussen Openbare Verlichting van Infra Engineering B.V.
De NSVV heeft op 4 juni aan Infra Engineering het certificaat uitgereikt voor de cursus LICHT & BEHEER Openbare verlichting. Infra Engineering is hiermee de eerste branchegerichte opleiding die dit resultaat heeft behaald.
meer ..

Visie Human Lights Watch : Gloeilampen verbod is onjuist of onvolledig voorgesteld.
Volgens Human Lights Watch heeft de overheid gemeend ons als consumenten verboden te moeten opleggen door m.i.v. september 2009 geleidelijk aan de gloeilamp uit de handel te nemen. Dit is bij wet geregeld. Alternatieven voor de gloeilamp zijn spaarlampen (fluorescentielicht) en led’s. Het laten branden van een lamp kost energie. Daarvan zijn we ons bewust en vinden ook dat daar spaarzaam mee omgegaan moet worden.
meer ..

Artikeldata van ERCO Lighting B.V. beschikbaar via 2BA online.
er 15 juli zijn de product en artikeldata van ERCO Lighting B.V. beschikbaar via 2BA online. 2BA houdt zich bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van de uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. Via een abonnement kunnen bedrijven artikelbestanden in hun bedrijfsvoering gebruiken. De bestanden zijn online via internet te raadplegen..
meer ..

Accor Hotels start overschakeling naar Philips LED-verlichting.
In het kader van de verduurzaming van de hotelexploitatie maakt Accor Hotels Nederland een begin met de vervanging van de verlichting in haar hotels. Het eerste Accor-merk dat de komende jaren zal overschakelen op LED-verlichting, zijn de elf ibis hotels in Nederland. Een passend begin van deze operatie:Accor deed mee aan een actie van Philips en won honderd MasterLED lampen.
meer..

Novaled ontwikkeld een witte OLED van 15x15cm met een dikte van minder dan 2 mm
De Novaled OLED zorgt voor een natuurlijk en warm wit licht en een zeer hoge kleurweergaveindex (CRI) van 90. Het relatief groot lichtgevende oppervlak met een "dikte" van minder dan 2mm maakt het realiseren van een aangename verlichting met revolutionair (dun) ontwerp mogelijk. Met het bereiken van 30 lm /W op een 15x15 cm oppervlak verwezenlijkt Novaled een tussenstap in lijn met het Europese project OLED100. De levensduurverwachting is 20.000 uur.
meer..

Testen ledverlichting tankstations succesvol
Het Nederlandse bedrijf Bever Innovations heeft via deelname aan het Greenlight-programma van de Europse Unie een energiezuinige verlichtingsoplossing ontwikkeld die wereldwijd uitgerold wordt bij tankstations. De resultaten uit de testlokaties zijn tot dusver goed. Greenlight is in 2000 mede op iniatitief van SenterNovem gestart.
meer..

Kleinste multicolour LED vergroot OSRAM assortiment
OSRAM Opto Semiconductors heeft de kleinste RGB Multi ChipLED ontwikkeld speciaal voor hoge resolutie full-colour videoschermen met grote diagonalen en kleine zichtafstanden. De minimale afmetingen van deze componenten maken een groot aantal pixels mogelijk op een klein displayvlak. De LED zit in een zwarte behuizing die nauwelijks omgevingslicht reflecteert. De LED produceert heldere kleuren met een meer dan uitstekend contrast.
meer...

Campagne "Wat Led je" moet bekendheid aan led-lamp geven.
75% van de Nederlanders weet niet dat de led-lamp tot 90% zuiniger is dan de gloeilamp en 93% van de ondervraagden is onbekend met het feit dat de led-lamp meer dan 20 jaar meegaat. Dat blijkt uit onderzoek onder 500 mensen van Intomart. Het onderzoek is onderdeel van een campagne van de Nationale Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds.
meer..

Eleq - Openbare verlichting schakelen met de mobiele telefoon
ELEQ levert een module waarbij (openbare) verlichting op eenvoudige wijze is in te schakelen middels een SMS bericht. De status van de verlichting kan worden opgevraagd en de branduren worden bijgehouden.Verder is het mogelijk om storingen aan de verlichtingsinstallatie per SMS door te geven aan dienstdoende monteurs.
meer....

VACATURES

INDAL zoekt Elektrotechnicus/Elektronicus
INDAL/Industria is een specialist in technische buitenverlichting als het gaat om openbare verlichting, tunnel- en onderdoorgangverlichting, decoratieve verlichting en assimilatiebelichting. In openbare verlichting en in tunnelverlichting is Industria marktleider. Industria is een specialist die het complete traject bestrijkt. Van ontwerp tot en met advies, milieubewusteproductie en levering wereldwijd. Een positie die in bijna 90 jaar is opgebouwd.
meer....
 
   
  Indal zoekt een aankomend Lichttechnicus
Indal zoekt ter uitbreiding van de afdeling R&D in Capelle aan den IJssel een Aankomend Lichttechnicus (m/v). De mogelijkheid bestaat voorafgaand aan de indiensttreding
een afstudeerstage te doen.
meer....
 
   
  Indal zoekt een Manager Sales-Office & Planning
Indal zoekt ter uitbreiding van de afdeling Sales in Capelle aan den IJssel een Manager Sales-Office & Planning (m/v).
meer....
 

De voordelen van LICHTNET.NET
  • Mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf actief op een bestaand of een door u nieuw te openen Forum te zijn.
  • (Licht)technische vragen via ons Forum beantwoord te krijgen.
  • Het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche direct aan u gepresenteerd.
  • Samen met gelijk geïnteresseerde in een Forum ervaringen uitwisselen of u kennis vergroten.
  • LICHTNET.NET is onafhankelijk en stelt zich alleen fasciliterend op door toepassing van de modernste webtechnieken. Daardoor scoren we hoog op de Google ranking en zullen bezoekers met plezier op het portaal actief kunnen zijn.

Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
Finder - Fabrikant van relais en  lichtsensoren sinds 1954
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET