LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor PLUS link
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Nieuwsbrieven archief Mijn Lichtnet.Net
Poll moet de gloeilamp verboden worden ? ( stand 86% tegen 14 % voor)
NIEUWS :

KEMA Keur voor POWERLed E14 en E27 Retrofitlampen van Line Lite International.
Line Lite International BV uit Amsterdam informeert met trots dat de door haar geleverde PowerLED E14/E27 Retrofit lampen sinds 5 augustus allen voorzien zijn KEMA Keur. Op 5 Augustus jl. hebben alle door Line Lite International geleverde 230 Volts PowerLED E14/E27 LED lampen het KEMA keur verkregen. Het KEMA keur is verleend aan de producent van deze lampen, Brilliance Technologies Ltd. Brilliance Technologies Ltd heeft sinds 8 jaar een intensieve samenwerking met Line Lite International op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie in Europa van haar hoogwaardige producten.
meer ..

In Duitsland worden massaal groeilampen gehamsterd.
In Duitsland worden massaal gloeilampen gehamsterd. De burgers willen voorbereid zijn op de eerste fase van het gloeilampenverbod, die op 1 september ingaat: vanaf die datum mogen geen gloeilampen met matglas meer worden verkocht en geen lampen met gewoon glas van 100 watt..
meer ..

Collectief inzamel- en recyclesysteem spaarlampen werkt
Nederland beschikt over een volwassen en goed werkend inzamel- en recyclesysteem voor gasontladingslampen en lichtarmaturen. Dat is in belangrijke mate het gevolg van het toetreden van de verzamelde grootwinkelbedrijven tot de Stichting LightRec. Uit het jaarverslag van de stichting blijkt dat de hoeveelheid ingezamelde lampen en armaturen ten opzichte van het boekjaar 2007 is gegroeid met 6 procent.
meer ..

Dialog Semiconductor en TridonicAtco starten ontwikkelcentrum.
Dialog Semiconductor (Kirchheim, Duitsland) en TridonicAtco (Dornbirn, Oostenrijk) hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een gezamenlijk ontwikkelcentrum gericht op de ontwikkeling van energiezuinige verlichtingstechnologieën. Het centrum, wordt gevestigd in Dornbirn en Graz (Oostenrijk) en zal zich richten op de processoren welke gebruikt worden in lichtregelsystemen.
meer ..

De opmars van led-verlichting wordt gehinderd door enkele misverstanden.
De opmars van led-verlichting wordt gehinderd door enkele misverstanden. Het nationaal metrologisch instituut VSL beweerde dat de lichtsterkte van led-lampen lager is dan op de verpakking wordt vermeld. Het onderzoek werd uitgevoerd op vijf willekeurige lampen.
meer ..

Amerikaanse LedEngin introduceert witte 40W LED lichtbron van meer dan 2000 lumen.
LedEngin Inc, een solid state verlichtingsbedrijf gespecialiseerd in high performance LED producten uit Santa Clara (US), introduceert een ultra compacte 40W LED lichtbron beschikbaar in een warme, neutrale en daglicht kleurtemperatuur. Het is de eerste in zijn soort met een record lichtstroom op een zo compact oppervlak van 9x9mm
meer..

De mooiste brug van Vlaanderen.
Brug in Wetteren boven E40 schittert 's nachts. Als een brug behalve functioneel ook mooi is, moet je ze ook in het donker kunnen zien. Dus kreeg de voetgangers- en fietsersbrug over de E40 in Wetteren een speciale verlichting.'Je moet ze na middernacht eens bekijken, als de gewone verlichting van de snelweg uitgeschakeld is.' Projectleider Libert De Pestel van de administratie Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap is best trots op de LED-verlichtin.
meer..

Historische straatverlichting in Statenkwartier Den Haag.
n het Haagse Statenkwartier worden in vijftien straten historische straatlantaarns aangebracht. De Van Weede van Dijkveldstraat was de eerste straat in de wijk waar deze chique verlichting werd geïnstalleerd. De gemeente Den Haag heeft 11,6 miljoen beschikbaar gesteld voor vervanging van de straatverlichting.
meer..

Osram introduceert de eerste TopLED met zwarte lens en behuizing.
Osram introduceert de eerste TopLED met zwarte lens en behuizing, - de nieuwe Black Series uit TopLED,! Bij OSRAM Opto Semiconductors hebben ze een LED ontwikkelt met een lichtsterkte 1,9 cd. Deze LED geeft net zoveel licht als een vergelijkbare LED in een witte behuizing.
meer...

Niko’s ‘out-of-the-box denken’ wordt internationaal gewaardeerd
Mysterious doet een nieuw tijdperk aanbreken. Het is het eerste onzichtbare schakelaargamma dat naadloos ingewerkt kan worden. Noch (interieur)architect, noch bouwheer hoeft zich zorgen te maken of de schakelaars wel perfect bij het interieur passen. Na de montage is enkel een discrete ronde rand zichtbaar. In het duister licht deze rand op met een zachte warm witte gloed, afkomstig van een ledlampje achter de toets van de schakelaar.
meer..

Everseen heeft een LED signs ontwikkeld welke een gelijke uitstraling heeft als Neon letters
Everseen heeft de nieuwste generatie LED techniek gebruikt om signs te ontwikkelen welke een gelijke uitstraling hebben als Neon letters. Door middel van in kunststof geintergeerde LED's is het mogelijk om het uittredende licht dezelfde uitstraling te geven als zijn traditionele broertje; de glasgebogen Neonbuis.
meer....

VACATURES

Account manager Rayon Zuid
Sinds 1994 heeft MEGAMAN® zich gevestigd als een gerespecteerd Duits merk, wat het een van de top drie merken van deze industrie maakt. In Europa is MEGAMAN® een vooraanstaand merk in energiebesparende lampen dat zichzelf succesvol heeft gevestigd als een van de innovatieve leiders in spaarlampen.

Van CFL tot LED ! Het bestaan van MEGAMAN® is ook wereldwijd uitgebreid, zoals in Europa, Azië, het Midden Oosten, Zuid-Afrika, en Noord Amerika. Momenteel zijn de MEGAMAN® producten in meer dan 45 landen verkrijgbaar. MEGAMAN® is gestart met het idee om bestaande gloeilampen en toepassingen te verbeteren.

In verband met onze sterke groei zijn wij op zoek naar een gedreven ACCOUNT MANAGER voor rayon Zuid Nederland
meer....
 

 
Accountmanager retailverlichting Nederland
Onze opdrachtgever is al jaren actief in het adviseren en leveren van professionele verlichting in de retail projectenmarkt. Zij adviseren en leveren hiervoor een compleet en optimaal afgestemd pakket winkelverlichting zodat zij als een totaalaanbieder in de markt kunnen optreden. Met bijna 30 jaar ervaring in de branche hebben zij de kennis in huis om klanten in de markt optimaal te kunnen adviseren. Ter intensivering van haar activiteiten “boven de rivieren” zijn wij voor hun op zoek naar een ervaren accountmanager verlichting.
meer....
 

De voordelen van LICHTNET.NET
  • Mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf actief op een bestaand of een door u nieuw te openen Forum te zijn.
  • (Licht)technische vragen via ons Forum beantwoord te krijgen.
  • Het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche direct aan u gepresenteerd.
  • Samen met gelijk geïnteresseerde in een Forum ervaringen uitwisselen of u kennis vergroten.
  • LICHTNET.NET is onafhankelijk en stelt zich alleen fasciliterend op door toepassing van de modernste webtechnieken. Daardoor scoren we hoog op de Google ranking en zullen bezoekers met plezier op het portaal actief kunnen zijn.

Het LICHTNET.NET team is uiterst actief en zit boordevol nieuwe ideeën.
U doet uw business, het
LICHTNET.NET team zorgt voor de zichtbaarheid daarvan! 


Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
LEDS by Line Lite International  width=
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET