LICHTNET.NET, altijd up to date met nieuws uit de lichtwereld.
Laatste nieuws RSS feed met Laatste nieuws
Dossier Led proeven Gemeenten RSS feed met vacatures
Dossier Gloeilampenverbod Meld uw bedrijf aan voor een link
Forum Stuur de nieuwsbrief door
Lichttermen en uitleg Mijn Lichtnet.Net
Poll moet de gloeilamp verboden worden ? ( stand 85% tegen 15 % voor)
NIEUWS :

Grote groei in LED Lamp vervanging markt verwacht
De marktomstandigheden zijn goed voor de LED-lamp vervangende markt de komende jaren, aldus Strategies Unlimited Prognoses in een van hun laatste verslagen. Het licht in de verwachting dat de markt zal groeien met 107% gemiddeld per jaar tot 2013, volgens het verslag.
meer..

Positieve signalen vanaf de Europese markt voor verlichtingsarmaturen.
De markt van verlichtingsarmaturen in Europa weerstaat de internationale crisis beter dan zij dat doet in de Verenigde Staten en in Japan. Dit kan geconcludeerd worden doordat uit onderzoek bij productie bedrijven is vastgesteld dat de productiviteit in 2008 is toegenomen en dat de omzet in het segment verlichtingsarmaturen bij de top 50 fabrikanten is gestegen..
meer ..

Nederland koploper in spaarlampgebruik
Nederland is in snel tempo een echt spaarlampenland aan het worden. Dit blijkt uit een meting van het aantal verschillende lampen in huishoudens die is uitgevoerd door GfK Panelservices in opdracht van Stichting LightRec Nederland. De dik zeven miljoen Nederlandse huishoudens hebben elk gemiddeld negen spaarlampen in huis.
meer ..

Uv-lamp maakt sla uit serre gezonder.
Amerikaanse landbouwwetenschappers hebben een vondst gedaan die tot een omwenteling in de serre-teelt kan leiden. In een lab in Maryland kweekte men eikenbladsla. Een deel van de sla belichtte mej twee dagen voor de oogst met uv-leds. Het voordeel van dexe serre-teelt is dat de groeiomstandigheden van gewassen er veel beter kunnen worden gecontroleerd dan in de volle grond.
meer..

Senternovem brengt handleiding Energielabeling Openbare Verlichting uit.
SenterNovem liet vorig jaar een veelzijdig label ontwikkelen waarmee gemeenten de energieprestatie van bestaande of toekomstige openbare verlichtingsinstallaties (OVL) kunnen kwalificeren. Nu is er ook een handleiding. .
meer..

Etap Lighting helpt vrouwen doorstromen naar technische functies..
Wetenschappers ontdekten dat ze met een ultra krachtige laserpuls een gloeilamp veel efficiënter kunnen maken. Met het proces kan een lamp die minder dan 60 watt aan elektriciteit gebruikt het licht geven van een 100 watt lamp. De wetenschappers vuurden een laser af op het gloeidraadje.
meer..

 
PRODUCT NIEUWS :

Helvar introduceert de nieuwe Imagine 920 router
De Helvar 920 Imagine Router biedt standaard een aantal interfaces, waaronder DALI, DMX, Ethernet (TCP/IP) en S-DIM waarmee praktisch elk verlichtingssysteem kan worden aangestuurd. Al deze technieken zijn samengevoegd in een compacte behuizing, geschikt voor DIN-rail montage.
meer ..

Sharp LED "gloeilampen" bepalen lichtkleur in huis.
Sharp Corporation introduceert op de Japanse markt negen modellen LED-lampen met uitstekende prestaties op milieugebied, een hoge energie-efficiency, lange levensduur, en vrij van gevaarlijk kwik. Omdat deze lampen dezelfde standaard schroeffitting hebben als die van gewone gloeilampen (op de Japanse markt), zijn ze eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken als vervanging van deze veel in gebruik zijnde lampen.
meer...

Twee OK-lampen van TRILUX, zijn genomineerd voor de Design Award of the Federal Republic of Germany 2010.
De Aurinio LED OT Light 120 en de Aurinio LED OT Light 160, twee OK-lampen van TRILUX, zijn genomineerd voor de Design Award of the Federal Republic of Germany 2010. Als bedrijf kom je voor deze designprijs alleen in aanmerking indien het product al een designprijs heeft ontvangen. Dit jaar kreeg dit product de IF Design Award.
meer..

Indal / Industria (b)lijkt niet te stoppen
Na een succesvolle introductie van de Stela LED-armatuur van Industria eind vorig jaar, waarbij er al circa 800 Stela’s zijn geïnstalleerd in Nederland. Industria biedt nu ook de mogelijkheid tot het dimmen van Stela straatverlichting. Daarnaast is er ook een uitbreiding in de beschikbare kleuren. Naast de witte ‘’daglicht’’ kleur (5700 Kelvin*) zijn er nu twee extra kleuren beschikbaar: neutraal wit (4000 Kelvin) en warm wit (3000 Kelvin).
meer....

VACATURES

Accountmanager Elektrotechniek Laagvolt componenten.
Als wereldwijd gerenommeerde leverancier van laagspanningsproducten, biedt onze opdrachtgever een uitgebreid en kwalitatief gamma aan van installatiemateriaal, producten voor residentiële en industriële laagspanningsdistributie, voor automatisering en sturing, kasten en schakelborden tot automatiseringsoplossingen. Met hun breed productenaanbod draagt onze relatie sterk bij tot bescherming van mens, materieel en productiviteit. Voor het rayon Randstad zijn wij voor deze relatie op zoek naar een accountmanager voor de projectenmarkt.
meer....
 

 
De voordelen van LICHTNET.NET
  • Mogelijkheid om op eenvoudige wijze zelf actief op een bestaand of een door u nieuw te openen Forum te zijn.
  • (Licht)technische vragen via ons Forum beantwoord te krijgen.
  • Het laatste nieuws uit de verlichtingsbranche direct aan u gepresenteerd.
  • Samen met gelijk geïnteresseerde in een Forum ervaringen uitwisselen of u kennis vergroten.
  • LICHTNET.NET is onafhankelijk en stelt zich alleen fasciliterend op door toepassing van de modernste webtechnieken. Daardoor scoren we hoog op de Google ranking en zullen bezoekers met plezier op het portaal actief kunnen zijn.

Het LICHTNET.NET team is uiterst actief en zit boordevol nieuwe ideeën.
U doet uw business, het
LICHTNET.NET team zorgt voor de zichtbaarheid daarvan! 

Deze LICHTNET.NET nieuwsbrief is gesponserd door :
Ormalight Lightworld
 
RSS feed www.LICHTNET.NET Afmelden Forum Link aanmelden
 
 
Naar LICHTNET.NET