Lichtnet.net
 
Accountmanager Nederland (Binnen/buitenfunctie)
Datum : 11-05-2009 |
 

Accountmanager Nederland (binnen/buitenfunctie)


Onze opdrachtgever is een groothandel gespecialiseerd in (retail) verlichting en is in die hoedanigheid sinds 1986 actief in de professionele verlichtingsmarkt. Hun dienstverlening richt zich zowel op de vervangingsmarkt, waarin zij een groothandelsfunctie vervullen, als op het maken van complete lichtplannen. Hun lichtspecialisten maken verlichtingsplannen op maat waarbij het marketingconcept van de ondernemer het uitgangspunt is. In hun Licht Educatie Centrum kan men zelf ervaren wat het effect van verschillende soorten verlichting is. Zowel grote winkelketens als kleine ondernemers behoren tot hun klantenkring.

a. Als Accountmanager is hij/zij verantwoordelijk voor de verkoop en advisering van verlichtingsproducten aan bestaande klanten en aan nieuw te ontwikkelen klanten hoofdzakelijk in het marktsegment retail.
b. De Accountmanager is na een inwerkperiode in staat om zelfstandig adviezen uit te brengen en deze aan klanten overtuigend, creatief en doeltreffend te presenteren, ondersteund door de aanwezige commerciële binnendienst en licht- adviesafdeling.
c. De Accountmanager zal conform de door onze opdrachtgever gesteld marketingmix verkoopwerkzaamheden gaan ondernemen richting (groot)winkelbedrijven, winkelketens en nader te bepalen andere partijen die invloed kunnen hebben op beslissingstrajecten van projecten in het retail-segment. De meest geschikte kandidaat heeft enkele jaren aantoonbare commerciële binnen en/of buitendienst ervaring, heeft kennis van de retailmarkt in Nederland liefst in de (verlichtings)-projectenmmarkt.

De nadruk in deze functie ligt, na een door onze opdrachtgever opgezette inwerkperiode, in het adviseren en verkopen van verlichtingsproducten aan bedrijven in de retailmarkt in Nederland. Er zal, afhankelijk van wat zakelijk gewenst is, ongeveer een twee dagen per week buiten klanten bezocht worden en de rest van de week vanuit kantoor de gewenst acquisitie, opvolging en service verleend worden aan de toegewezen klanten en prospects. Uiteraard komt dit neer op het behalen van de elke keer nader te bepalen omzet doelstellingen. Een professioneel uitgeruste demonstratie- en applicatie ruimte staat hem/haar hiervoor ter beschikking in Helmond

Overige kenmerken van de meest geschikte kandidaat zijn:

- HBO werk- en denkniveau.
- Liefst kennis van de Nederlandse retailmarkt.
- Ervaring in projectverlichting voor de retailsector is een belangrijk pré.
- Representatief, enthousiast en positief ingesteld.
- Geen 9 tot 5 mentaliteit.
- Zelfstandig én als teamplayer kunnen werken.
- Verbaal in staat zijn om op meerdere niveaus te kunnen communiceren.
- Overig: Doorzetter, graag willen scoren en zelfmotiverend.

Bel voor meer informatie naar Remco van Egmond
06 - 34 78 79 74 of mail naar

info@sonarbv.nl  www.sonarbv.eu

 

 

   Copyright © Lichtnet.net 2000-2009