Lichtnet.net
 
Amerikaanse Ministerie van Energie investeert 6,4 miljoen dollar in de verdere technologische ontwikkeling van (O)LED-verlichting.
Datum : 02-10-2009 |
 

Amerikaanse Ministerie van Energie investeert 6,4 miljoen dollar in ontwikkeling van (O)LED-verlichting.

 

Het Amerikaanse Ministerie van Energie investeert 6,4 miljoen dollar in de verdere technologische ontwikkeling van OLED-verlichting en LED-technologie als een middel om te kunnen bezuinigen op de energiekosten en iets te doen aan de vervuiling welke ontstaat bij het opwekken van energie. 

In de VS is het energieverbruik door verlichting verantwoordelijk voor 22% van de energieconsumptie.

Het ministerie van energie denkt dat deze investering zich op termijn terugbetaald. In het jaar 2030 zal door het gebruik van solid state lighting (LED’s) het energieverbruik van verlichting met een derde worden verminderd.

In een Amerikaans huishouden komt 10% van de energierekening voor rekening van verlichting, in een kantoor is dat al gauw 40% stelt James Brodrick van het ministerie van Energie. Door te investeren in de ontwikkelingen van LED verlichting kunnen producten sneller de weg naar de markt vinden op een lager prijsniveau immers de ontwikkelkosten zijn deels door de overheid gedragen. Dit is een bepalende factor omdat veel Amerikanen wachten met de aanschaf van (O)LED verlichting tot er een prijsdaling komt en een verbetering van de lumen/watt verhouding.

Jorge Fernandez, hoofd inkoop gloeilampen van Home Depot, zegt: "Er is zeker veel belangstelling, voor LED lampen, maar de prijs is te hoog, en veel mensen zeggen dat ze wachten af tot de prijs daalt." Home Depot levert momenteel al 10 verschillende soorten LED-lampen.

Het ministerie van Energie denkt overigens dat LED verlichting sneller een plaats zal veroveren ten koste van de compact lampen en fluorescentie lampen. Mede gezien de zwaardere belasting van het milieu van de CFL en FL lampen.

Vier verschillende nationale laboratoria nemen deel aan het onderzoek van het ministerie van energie en het ontwikkeling initiatief voor LED verlichting.

 

 

   Copyright © Lichtnet.net 2000-2009