Mail voor meer oinfo
Home | iGoogle | Upload uw persbericht | Contact | Help | Recente Nieuwsbrieven | Laatste nieuws in uw mailbox! | Meld uw link aan!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Meest gevonden op Lichtnet.Net Mijn lichtnet Inloggen linken Help
 
 
 
  Nieuws >> Nieuwsberichten >> Verdwijnt het hart van verlichtingsindustrie uit Europa?
Datum : 07-10-2009
 

Verdwijnt het hart van de verlichtingsindustrie uit Europa?


De laatste dagen bereikte LICHTNET.NET een drietal opvallende berichten:

Uit het Budapest Business Journal (5-10-09)

Het management van GE Hongarije is in gesprek met de vakbonden over de toekomst van de productie van verlichting in Hongarije. Een beslissing hierover wordt niet binnen enkele weken verwacht schreef Philip Marshall (GE Manager Hongarije) aan het parlementaire comité arbeid en werkgelegenheid.

“Wij zijn constant in overleg met de belangenverenigingen van de werknemers, beantwoorden hun vragen en houden hun op de hoogte over de operationele plannen van GE in Hongarije. Er zijn nog geen definitieve beslissingen genomen en die worden de komende weken ook niet genomen.” Zoals Marshall in een brief laat weten.

De vakbonden hadden eerder gezegd dat GE haar productie van verlichting in Hongarije, haar belangrijkste en eigenlijk enigste productiecentrum in de EU, zou sluiten vanwege het verbod op “energie-onvriendelijke” lichtbronnen in de EU vanaf 2013.

Uit het ED (6-10-09)

Philips gaat de komende jaren onverminderd door met het sluiten van lichtfabrieken.
In een rapport voor analisten heeft financieel directeur Renier Vree van Philips Licht afgelopen week gemeld dat de focus van het concern nu ligt op het halveren van het aantal lichtfabrieken.

Het concern denkt op deze manier de wereldwijde omslag naar duurzame verlichting op te vangen. Philips heeft in de presentatie niet aangegeven welke productiecentra in de toekomst dicht moeten. De afgelopen twaalf maanden sloot het concern er mondiaal al dertien en werd bij 37 vestigingen ingegrepen in het personeelsbestand.

Volgens een woordvoerder volgt het concern al jaren dezelfde lijn. "We denken dat de markt een bepaalde kant opgaat en daar hoort deze richting bij. Onze vestigingen moeten voorbereid zijn op toekomstige verlichtingsvormen. Soms betekent dat onvermijdelijk sluiting." Philips ziet de eigen omzet van led-verlichting pijlsnel stijgen, wereldwijd van 100 miljoen euro in 2006 naar het viervoudige dit jaar.

Het concern schroeft het onderzoek naar en ontwikkeling van leds op, zonder aan te geven hoeveel geld daarmee gemoeid is.

Uit Bits & Chips (5-10-09)

Aantal vacatures bij Philips in Nederland onder honderd.

Philips heeft in Nederland nog 88 vacatures openstaan. Het gaat voornamelijk om studentenposities (internships) en moeilijk vervulbare functies voor mensen met vijf tot tien jaar ervaring.

Dat blijkt uit de website van het elektronicaconcern. Wereldwijd zijn er nog 946 posities vacant. Ongeveer de helft komt op het conto van Azië. Vooral in China is Philips op zoek naar nieuwe mensen. Daar staan maar liefst 336 vacatures open.

De VS zijn het tweede groeigebied voor de Eindhovenaren met ruim tweehonderd job offers. 

Reactie Lichtnet.net op arbeidsmarkt Philips

De opkomst van (O)LED verlichting schijnt dus behoorlijke gevolgen te hebben voor Europa. Azie en de VS schijnen betere kaarten te hebben.

De boven beschreven situatie lijkt ons een duidelijk voorspelbare ontwikkeling.

Groei in Azië vanwege de goedkope arbeidskrachten en het enorme groeipotentieel, de VS met zijn Silicon Valley, waar het hart van de R&D van de halfgeleidersindustrie zit, en het enorme potentieel van de vervangingsmarkt. Vooral in de VS zijn nog zeer veel uiterst energie verslindende lampen in gebruik zoals de PAR lampen.

Kortom een uitdaging voor de EU om op het gebied van R&D en productie van "slimme en dynamische" verlichting fors te gaan investeren. Daar zijn ondernemende en slagvaardige entrepeneurs en managers voor nodig!


Redactie: Lichtnet.net

 

 

 
  Laatste Nieuws    
 
 Aantal nieuwsberichten :12  Pagina 27 van 51 Vorige | Volgende 
 
  De drie noordelijke provincies gaan tot dertig procent van de straatlantaarns in de buitengebieden weghalen.
De drie noordelijke provincies gaan tot dertig procent van de straatlantaarns in de buitengebieden weghalen. Andere straatlantaarns zullen gedimd worden. Bij elkaar moet het een energiebezuiniging opleveren die gelijk staat aan een vermindering met 100.000 lantaarns of het gebruik van 5300 gezinnen.   <Meer>
  Rohm presenteert OLED applicatie voor bijoux markt.
Rohm semiconductors'and electronics presenteert een armband met flexibel OLED scherm.   <Meer>
  Megaman noemt zich de spaarlampen-specialist van Europa.
Met meer dan 350 modellen kan Megaman vrijwel elke lamp vervangen voor een spaarlamp. Van compact fluorescentie voor algemene verlichting tot LED voor accent verlichting.   <Meer>
  Verdwijnt het hart van verlichtingsindustrie uit Europa?
De laatste dagen bereikte LICHTNET.NET een drietal opvallende berichten. Lees verder!   <Meer>
  Output presenteert hoogwaardige LED wandstraler van COEMAR.
Output uit den Bosch, de importeur van het gerenommeerde Italiaanse merk COEMAR, presenteerde op de beurs onder andere de unieke COEMAR “Stage Light LED” wandstraler.   <Meer>
  Rolight, sfeermakers met visie.
De afgelopen 10-15 jaar zijn de wensen richting de aanbieders in de lichtmarkt om meer “dynamisch” licht te kunnen adviseren en leveren fors gegroeid.   <Meer>
  Bäro Trend lighting samen met Lixero nu ook actief in Non-food markt.
Lixero was als nieuwkomer op de beurs Elektrotechniek goed herkenbaar vanwege de opvallend in hout opgetrokken stand.   <Meer>
  De Philips reeks MASTER LEDlampen wint de ETOP innovatie PUBLIEKSPRIJS.
Op de Beurs elektrotechniek heeft Philips met de reeks MASTER LEDlampen de ETOP innovatie PUBLIEKSPRIJS gewonnen.   <Meer>
  Wolvegasters blij met led-verlichting.
De bewoners van de Lindewijk in Wolvega zijn vreselijk in hun nopjes met de nieuwe led-lampen langs de straat.   <Meer>
  Philips en Epistar hebben overeenstemming over patentlicentie
Philips en Epistar hebben bekendgemaakt overeenstemming te hebben bereikt met betrekking tot het op vriendschappelijke wijze oplossen van de patentdisputen tussen de twee bedrijven   <Meer>
  OSRAM en Safegate hebben gezamenlijk LED verlichting ontwikkelt voor taxibanen op vliegvelden.
Verlichting fabrikant OSRAM en Safegate, specialist voor docking begeleiding en verlichting systemen op luchthavens, hebben een energie-efficiënt LED systeem ontwikkeld voor taxibanen.   <Meer>
  Amerikaanse Ministerie van Energie investeert 6,4 miljoen dollar in de verdere technologische ontwikkeling van (O)LED-verlichting.
Het Amerikaanse Ministerie van Energie investeert 6,4 miljoen dollar in de verdere technologische ontwikkeling van OLED-verlichting en LED-technologie als een middel om te kunnen bezuinigen op de energiekosten en iets te doen aan de vervuiling welke ontstaat bij het opwekken van energie.   <Meer>
 
 Aantal nieuwsberichten :12  Pagina 27 van 51 Vorige | Volgende 
 
 
 
Copyright © Lichtnet.net 2000-2010 Voorwaarden | RSS Feed