Mail voor meer oinfo
Home | iGoogle | Upload uw persbericht | Contact | Help | Recente Nieuwsbrieven | Laatste nieuws in uw mailbox! | Meld uw link aan!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Meest gevonden op Lichtnet.Net Mijn lichtnet Inloggen linken Help
 
 
 
 Consument onderschat levensduur en energiezuinigheid LED-verlichting
 


 

Consument onderschat levensduur en energiezuinigheid LED-verlichting

USP Marketing Consultancy / drs. Tessa Sciarone
Website:
www.usp-mc.nl download : Download PDF

De lage energiekosten en lange levensduur wekken bij professionals de verwachting dat LED-lampen in de nabije toekomst het gros van de andere lampen zal vervangen. Een brede acceptatie onder consumenten blijft vooralsnog echter uit. Lang niet alle consumenten zijn dan ook goed op de hoogte van LED-verlichting. Zo geeft de meerderheid aan meer voorlichting over deze lichtbron te wensen. De Nederlandse consument is wel bekend met de voor- en nadelen, maar toch worden de levensduur en energiezuinigheid onderschat. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 591 consumenten.

Consument niet goed bekend met LED-verlichting
De voor- en nadelen van LED-lampen zijn bekend onder consumenten, te weten duurzaam (53%), energiezuinig (55%), duur in aanschaf (42%), soms onprettig licht (25%) etc. De mate waarin de LED-lamp duurzaam en energiezuinig is, wordt echter flink onderschat. Een LED-lamp gaat gemiddeld 50.000 uur mee, waar een gloeilamp 1.000 uur kan branden en een spaarlamp 6.000 uur. De meeste consumenten denken echter dat de levensduur van een LED-lamp minder dan 10.000 uur bedraagt (63%). Ook verbruikt een LED-lamp aanmerkelijk minder energie dan de Nederlandse consument verwacht. Wanneer de energiekosten van gloeilampen gemiddeld 600 Euro bedragen en die van spaarlampen 150 Euro in een gemiddelde woning, denken consumenten gemiddeld 120 Euro kwijt te zijn aan energiekosten van LEDlampen. In werkelijkheid zal dit nog lager zijn, namelijk 50 Euro.
meer

 
 
Copyright © Lichtnet.net 2000-2010 Voorwaarden | RSS Feed